Tutkijat palkittiin UbiComp 2014 -konferenssissa

19.09.2014

Aallon tutkijat saivat parhaan artikkelin palkinnon. Artikkeli esittelee uuden menetelmän digitaalisten näyttöjen konfigurointiin ja hallintaan.

Aallon tutkijoiden julkaisu sai parhaan artikkelin palkinnon UbiComp 2014 -konferenssissa Seattlessa. Artikkelissa “Secure Bootstrapping of Cloud-Managed Ubiquitous Displays” esitetään uusi turvallinen and skaalautuva menetelmä ubiikkien, eli kaikkialla läsnä olevien, digitaalisten näyttöjen konfigurointiin ja hallintaan.

Elena Oat-Mohit Sethi and Mario di Francesco.jpg

Tulokset ovat tärkeitä, koska edulliset digitaaliset näytöt ovat nopeasti korvaamassa paperin jokapäiväisissä sovelluksissa kuten mainoksissa, hintalapuissa ja ilmoitustauluissa, ja digitaalisten näyttöjen määrän jokapäiväisessä työ- ja elinympäristössämme odotetaan kasvavan räjähdysmäisesti. Tutkimuksessa yhdistyy sulautettujen tietojärjestelmien, mobiili- ja pilvipalveluiden sekä tietokoneverkkojen osaaminen.

UbiComp on tietotekniikan alan kansainvälisen ACM-järjestön konferenssi, joka keskittyy ubiikin tietotekniikan monitieteisiin menetelmiin ja sovelluksiin. Se on yksi tietoteknisen alan arvostetuimmista konferensseista, jonka julkaistavat paperit valitaan vuosittain yli 450 ehdokkaan joukosta.

Kuvassa vasemmalta Elena Oat, Mohit Sethi ja Mario Di Francesco

Palkittu tutkimus tehtiin yhteistyössä Ericssonin tutkimuskeskuksen kanssa.

Artikkelin kirjoittajista Mohit Sethi on Aalto-yliopiston tohtorikoulutettava ja alumni ja työskentelee Ericssonilla. Elena Oat viimeistelee diplomi-insinööriopintojaan. Mario Di Francesco ja Tuomas Aura ovat tietotekniikan professoreita.

Lisätietoa palkituista artikkeleista (ubicomp.org)