Kesäharjoittelupaikkoja avoinna Tietotekniikan laitoksella

20.01.2015

Tietotekniikan laitos hakee kesäharjoittelijoita kesä-elokuulle 2015. Paikat on tarkoitettu Aalto-yliopiston opiskelijoille.

Tietotekniikan laitos hakee kesäharjoittelijoita kesälle 2015 tutkimus- ja opetusmateriaalien kehitysprojekteihn. Kesäharjoittelijat työskentelevät tutkimusryhmien jäseninä tai opetusmateriaaleja kehittävissä tiimeissä. Kaikilla harjoittelijoilla on henkilökohtainen ohjaaja. Kesäharjoittelijoiksi valitaan Aalto-yliopiston opiskelijoita. Opintomenestystä ja kiinnostusta tutkimustyöhön edellytetään. Sekä kandi- että maisterivaiheen opiskelijat voivat hakea paikkoja. 2014 syksyllä kandivaiheen opinnot aloittaneille on vielä toinen kesäharjoittelijahakukierros maaliskuussa. Kesäharjoittelujaksosta on mahdollista saada tutkintoon sisällytettäviä opintopisteitä. Kandiopiskelijoiden odotetaan kirjoittavan kandidaatintyötään kesän aikana. Kesäharjoittelijoille tarjotaan usein mahdollisuutta jatkaa työtä tutkimusryhmässä diplomityöntekijänä tai (yleensä osa-aikaisena) tutkimus- tai kurssiassistenttina kesän jälkeen.

Hakemuksessa tulisi olla seuraavat dokumentit:

1. Saatekirje

2. CV (max 2 sivua)

- CV:n tulisi sisältää tiedot alaan liittyvä työkokemuksesta ja siitä, mitä ohjelmointikieliä hakija hallitsee

3. Lyhyt motivaatiokirje (max 1 sivu)

- Miksi olet kiinnostunut tästä harjoittelupaikasta ja miksi sinut pitäisi valita

- Missä tutkimusryhmissä haluaisit työskennellä ja mistä teknologioista olet erityisen kiinnostunut

- Oletko kiinnostunut ohjelmistojen kehityksestä, laboratoriomittauksista, data-analyysistä, matemaattisesta mallintamisesta, simulaatiosta vai käytettävysstutkimuksesta

- Oletko kiinnostunut tekemään kandidaatintyön kesän aikana

- (ei pakollinen kohta) Ohjaajatoivomus (joku tutkijoista) ja tutkimusaihetoivomus, erityisesti jos olet jo keskustellut jonkun tutkijan kanssa mahdollisista aiheista

- Uusin opintorekisteriote (epävirallinen pdf-ote Oodista riittää) ja lista kursseista, joita olet suorittamassa

Lähetä hakemus Aallon rekrytointijärjestelmän kautta:

Haku päättyy 4. helmikuuta, 2015.

Lisätietoa hakuprosessista: HR-koordinaattori laura.kuusisto-nopola@aalto.fi

Lisätietoa tutkimusaiheista tutkimusryhmien jäseniltä.

Mahdollisia tutkimusaloja:

• Mobile computing
  • Mobile crowdsensing
  • Mobile cloud computing
  • Mobile gaming
  • Adaptive mobile multimedia systems
  • Big data
  • Cloud datastores
  • Scalable cloud computing
  • Secure systems
  • Learning technologies
  • Global software engineering