Tietotekniikan tutkimuslaitos HIIT yhteistyöhön informaatioteorian tutkimuksen huippujen kanssa

23.01.2015

Aalto ja Helsingin yliopisto ovat solmineet sopimuksen strategisesta yhteistyöstä amerikkalaisen SoI-verkoston kanssa.

Center for Science of Information, SoI, edistää seuraavan sukupolven informaatioteorian tutkimusta ja opetusta.  Informaatioteoria tutkii informaation mittaamista ja siirtämistä. Teoriaa sovelletaan etenkin tiedonpakkauksessa ja tietoliikenteessä, mutta myös muun muassa molekyylibiologiassa. Informaatioteoria antaa useita perustavia ja eri aloille yleistettäviä tuloksia viestinnän vaatimuksista ja rajoituksista.

"SoI-verkoston yliopistot ovat akateemisen maailman ehdotonta eliittiä, ja näistä yliopistoista on hankkeessa mukana useiden eri alojen huippunimiä. Olemme ylpeitä ja innoissamme saadessamme mahdollisuuden olla vuorovaikutuksessa näin korkeatasoisen tutkijayhteisön kanssa, ja uskomme että syntyvä yhteistyö vahvistaa Helsingin seudun asemaa kansainvälisesti merkittävänä informaatioteknologian ja digitaalisen informaation hyödyntämisen osaamiskeskittymänä", iloitsee Petri Myllymäki HIITistä.

Yhteistyöaktiviteetteja koordinoi Helsingissä yliopistojen yhteinen tutkimuslaitos HIIT, yhteyshenkilönä toimii ohjelmajohtaja Petri Myllymäki. SoI-verkostoa johtaa Purduen yliopisto, ja muita jäsenyliopistoja ovat Bryn Mawr, Howard, MIT, Princeton, Stanford, Texas A&M, UC Berkeley, UCSD ja Urbana-Champaign. Helsingin lisäksi verkostolla on Euroopassa strategisia partnerereita Zürichissä (ETH) ja Pariisissa (LINCS-verkosto).

Lisätietoja SoI-verkostosta: http://www.soihub.org/